Sałatka makaronowa z tuńczykiem i brokułami

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 25 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • ½ opakowania brokułów Poltino
  • ½ opakowania makaronu świderki
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 czerwona cebula
  • Kilka listków sałaty rzymskiej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka majonezu
  • Pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Brokuły ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.
  • Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Pomidorki koktajlowe pokroić w pół księżyce.
  • Tuńczyka odsączyć z zalewy i wrzucić do miski.
  • Następnie dodać pomidorki, brokuły oraz pokrojoną w pióra cebulę.
  • Dodać liście sałaty.
  • W szklance wymieszać ze sobą olej, ocet balsamiczny oraz majonez i dwie łyżki wody. Dodać zioła prowansalskie.
  • Następnie do miski wrzucić makaron i dodać przygotowany sos.
  • Wymieszać.
  • Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background