Sałatka makaronowa z tuńczykiem i brokułami

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 25 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

½ opakowania brokułów Poltino
½ opakowania makaronu świderki
6 pomidorków koktajlowych
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 czerwona cebula
Kilka listków sałaty rzymskiej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka majonezu
Pół łyżeczki ziół prowansalskich
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Brokuły ugotować w osolonej wodzie i ostudzić. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Pomidorki koktajlowe pokroić w pół księżyce. Tuńczyka odsączyć z zalewy i wrzucić do miski. Następnie dodać pomidorki, brokuły oraz pokrojoną w pióra cebulę. Dodać liście sałaty. W szklance wymieszać ze sobą olej, ocet balsamiczny oraz majonez i dwie łyżki wody. Dodać zioła prowansalskie. Następnie do miski wrzucić makaron i dodać przygotowany sos. Wymieszać. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background