Sos wiśniowy do mięs

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka wina czerwonego półwytrawnego
  • 1 szklanka wina czerwonego półsłodkiego
  • Opakowanie wiśni Poltino
  • 2 łyżki miody
  • 1 gałązka rozmarynu
  • Półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • ¼ szklanki zimnej wody
  • sól

Sposób przygotowania:

  • Na rozgrzaną patelnię wlać wino i włożyć do niego gałązkę rozmarynu.
  • Gotować całość około 6 minut, po czym wyciągnąć gałązkę rozmarynu.
  • Dodać miód i wiśnie.
  • Dusić pod przykryciem, aż wiśnie delikatnie zaczną się rozpadać.
  • Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do sosu.
  • Dodać sól do smaku i ewentualnie odrobinę cukru. Cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia.
  • Zdjąć z gazu.
  • Podawać do wszelkiego rodzaju mięs.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background