Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 szklanka wina czerwonego półwytrawnego
1 szklanka wina czerwonego półsłodkiego
Opakowanie wiśni Poltino
2 łyżki miody
1 gałązka rozmarynu
Półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej
¼ szklanki zimnej wody
sól
1 szklanka wina czerwonego półsłodkiego
Opakowanie wiśni Poltino
2 łyżki miody
1 gałązka rozmarynu
Półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej
¼ szklanki zimnej wody
sól
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię wlać wino i włożyć do niego gałązkę rozmarynu. Gotować całość około 6 minut, po czym wyciągnąć gałązkę rozmarynu. Dodać miód i wiśnie. Dusić pod przykryciem, aż wiśnie delikatnie zaczną się rozpadać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do sosu. Dodać sól do smaku i ewentualnie odrobinę cukru. Cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z gazu. Podawać do wszelkiego rodzaju mięs.
Smacznego :)
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0