Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka wina czerwonego półwytrawnego
- 1 szklanka wina czerwonego półsłodkiego
- Opakowanie wiśni Poltino
- 2 łyżki miody
- 1 gałązka rozmarynu
- Półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzaną patelnię wlać wino i włożyć do niego gałązkę rozmarynu.
- Gotować całość około 6 minut, po czym wyciągnąć gałązkę rozmarynu.
- Dodać miód i wiśnie.
- Dusić pod przykryciem, aż wiśnie delikatnie zaczną się rozpadać.
- Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do sosu.
- Dodać sól do smaku i ewentualnie odrobinę cukru. Cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia.
- Zdjąć z gazu.
- Podawać do wszelkiego rodzaju mięs.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0