Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 cukinie
- 3 jajka
- 1 opakowanie marchewki mini Poltino
- 1 opakowanie włoszczyny Poltino
- 1 cebula
- 4 łyżki stołowe oliwy
- 5 łyżek kaszy manny
- 4 szklanki bułki tartej
- Pół łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka oregano
- Sól, pieprz
- 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej
- 2 łyżeczki mielonej wędzonej słodkiej papryki
Sposób przygotowania:
- Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- Cebule obrać i również zetrzeć na tarce.
- Wrzucić je razem do miski i posolić około 1 łyżeczką soli.
- Wymieszać i odstawić.
- Gdy cukinia puści sok należy ją odcedzić przez sitko, tak aby pozostało jak najmniej soku.
- Marchewkę i włoszczyznę ugotować, odcedzić i zblendować.
- Następnie dodać do cukinii.
- Dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić jednolitą masę.
- Przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą formy.
- Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 1 godzinę i 15 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0