Brukselka z figami i miodem

0

Składniki:

1 opakowanie brukselki Poltino
3 figi
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
Szczypta soli
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić brukselkę. Po około 2 minutach dodać miód oraz słodką paprykę, sól i pieprz ziołowy. Smażyć całość, aż brukselka ładnie się skarmelizuje. Figi pokroić w pół księżyce i dodać do brukselki podsmażyć całość przez około 1 minute, aż ładnie puszczą sok. Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.