Brukselka zapiekana z czerwonymi winogronami

0

Składniki:

1 opakowanie brukselki Poltino
70 gramów czerwonych winogron
Garść orzechów Pecan
Kilka gałązek tymianku
Oliwa z oliwek
Łyżeczka suszonej mielonej słodkiej papryki
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Brukselkę przelać ciepłą wodą, a następnie każdą główkę przekroić na pół. Tak przygotowaną rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Dodać winogrona i przesiekane orzechy Pecan. Całość posypać suszoną słodką papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Na wierzchu ułożyć kilka gałązek tymianku. Całość polać dwoma łyżkami oliwy z oliwek.

Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 15 minut.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.