Wytrawne babeczki śniadaniowe z zielonym groszkiem

0

Składniki:

Szklanka groszku Poltino
Pęczek szczypiorku
Pół szklanki startego żółtego sera
3 jajka
1 opakowanie mrożonego ciasta kruchego
 

Sposób przygotowania:

Ciasto rozmrozić. Następnie wylepić nim foremki do babeczek. Środek pozakłuwać widelcem i wyłożyć papierem do pieczenia oraz obciążyć fasolą. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 10 minut.
Do miski wbić jajka i wymieszać je z tartym serem. Dodać pokrojony drobno szczypiorek i groszek. Wymieszać.

Babeczki wyciągnąć z piekarnika. Usunąć papier z fasolą i w to miejsce wlewać masę jajeczną z serem, groszkiem i szczypiorkiem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 15 minut.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.