Chłodnik ze smażonych buraczków

0

Składniki:

1 opakowanie burczaków pure Poltino
6 rzodkiewek
1 ogórek świeży
1 pęczek szczypiorku
1,5 litra kefiru
1 łyżka oleju
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soli
Sok z 1 cytryny
1 szklanka zimnej wody
 

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie zeszklić ją na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać drobno posiekany czosnek i buraczki. Smażyć, aż buraczki będą miękkie. Całkowicie ostudzić.

Rzodkiewkę i ogórka umyć i pokroić w plasterki lub półksiężyce. Szczypiorek drobno posiekać. W misce rozgnieść szczypiorek z sokiem z cytryny i soli. Odstawić na 10 minut. Następnie dodać ogórki i rzodkiewkę oraz buraczki. Całość zalać kefirem i szklanką
zimnej wody. Wymieszać i gotowe. Przechowywać w lodówce.

Można podać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.