Sałatka z fasolką szparagową, prażoną cebulą i pieczarkami

0

Składniki:

1 opakowanie fasolki szparagowej Poltino
1 opakowanie pieczarek Poltino
1 ostra papryczka chilli
3 łyżki masła
Garść prażonej cebuli
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu typu greckiego
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Na dużej patelni rozpuścić masło. Następnie wrzucić pieczarki i smażyć je pod przykryciem przez około 4 minuty, po tym czasie dodać fasolkę szparagową oraz drobno posiekaną papryczkę chilli. Całość smażyć jeszcze przez 5 minut pod przykryciem. Zdjąć z ognia i ostudzić.

Majonez wymieszać z jogurtem greckim i zalać mieszanką usmażone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem na wierzch wysypać prażoną cebulę.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.