Jajka faszerowane musem z dyni i kurkumy

0

Składniki:

8 jajek
200 gramów dyni Poltino
1 łyżka masła
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Dynię ugotować do miękkości. Odcedzić i odsączyć z nadmiaru wody. Następnie włożyć do misy blendera. Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka, które należy włożyć do blendera. Dodać curry, kurkumę oraz majonez i masło. Całość zblendować na jednolitą masę. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Następnie masę wyłożyć na białka jajek. Można do tego użyć rękawa cukierniczego.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.