Kurczak z warzywami w sosie sojowym

0

Składniki:

  • opakowanie "Bukiet chiński" POLTINO
  • 25 dkg piersi z kurczaka
  • 4 łyżki oleju lub oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • natka pietruszki
  • 1-2 torebki ryżu

Sposób przygotowania:

  • kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę, czosnek w plasterki. To wszystko obsmażyć na patelni z dodatkiem jednej łyżki tłuszczu, jak kurczak się zrumieni skropić sosem sojowym i chwile poddusić. W tym samym czasie ugotować na sypko ryż,
  • na drugiej patelni rozgrzać pozostały tłuszcz, wsypać bez rozmrażania "Bukiet chiński" i dusić ok.8 min. Pod koniec doprawić solą (z solą ostrożnie bo sos sojowy jest słony) i pieprzem,
  • mięso kurczaka przełożyć na środek talerza, obłożyć dookoła ryżem i przygotowanymi warzywami. Posypać natką pietruszki.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.