Sernik porzeczkowy na zimno

0

Składniki:

1 opakowanie czarnych porzeczek Poltino
1 łyżka soku z limonki
Pół szklanki śmietany 30%
800 gram twarogu sernikowego
180 gram cukru
3 łyżki żelatyny
250 gram ciasteczek owsianych
100 gram masła
 

Sposób przygotowania:

Ciastka rozdrobnij na pył w blenderze. Następnie dodaj do nich roztopione masło. Wymieszaj i przełóż do tortownicy o średnicy około 25 cm. Tak przygotowaną włóż do lodówki na około godzinę.

Żelatynę rozpuść w ½ szklanki gorącej wody i odstaw do ostudzenia. Mieszaj co jakiś czas, żeby nie powstały grudki.

Ser przełóż do miski i dodaj cukier, sok z limonki i śmietanę. Całość zacznij miksować. Gdy masa będzie już zwarta, zacznij powoli dolewać żelatynę. Dodaj zmiksowane blenderem porzeczki i wymieszaj do całkowitego połączenia składników.

Gotową masę przelej do formy ze spodem z ciasteczek i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia sernik będzie smakował wybornie.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.