Pasta marchewkowa na kanapki

0

Składniki:

250 gram marchewki Poltino
100 gram masła
1 łyżeczka soli
100 gram koncentratu pomidorowego
50 gram cebuli
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 łyżki miodu
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozpuść 50 gram masła. Następnie wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smaż przez 2 minuty. Po tym czasie dodaj marchewkę i smaż całość, co jakiś czas mieszając, do momentu aż marchewka będzie miękka. Odstaw do ostudzenia.

Marchewkę z cebulą przełóż do blendera i dodaj oregano, sól i bazylię. Zblenduj całość na jednolitą masę. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, 2 łyżki miodu oraz resztę masła i ponownie zblenduj. Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.