Puree kalafiorowo - czosnkowe z jogurtem

0

Składniki:

1 opakowanie kalafiora Poltino
2 małe ziemniaki
3 łyżki mleka
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka rozmarynu
 

Sposób przygotowania:

W garnku ugotuj ziemniaki do miękkości. Tak samo zrób z kalafiorem. Po ugotowaniu odstaw do ostudzenia. Następnie przełóż kalafior oraz ziemniaki do misy blendera. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mleko, sól, pieprz ziołowy i rozmaryn. Blenduj całość do momentu uzyskania jednolitej konsystencji puree.

Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs lub jedzenia łyżką.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.