Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
30 gram cukru
2 łyżki octu balsamicznego
Sok z połowy cytryny
1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić truskawki. Smażyć, cały czas mieszając, do momentu aż truskawki będą miękkie. Następnie dodać cukier, ocet balsamiczny i sok z połowy cytryny. Wymieszać i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Odstawić do ostudzenia.
Truskawki przełożyć do misy blendera i zmiksować. Przetrzeć przez sitko i przelać do słoika. Można go używać zarówno na zimno, jak i ciepło.
Smacznego :)
Truskawki przełożyć do misy blendera i zmiksować. Przetrzeć przez sitko i przelać do słoika. Można go używać zarówno na zimno, jak i ciepło.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0