Sos truskawkowy do mięsa

0

Składniki:

1 opakowanie truskawek Poltino
30 gram cukru
2 łyżki octu balsamicznego
Sok z połowy cytryny
1 łyżka masła
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić truskawki. Smażyć, cały czas mieszając, do momentu aż truskawki będą miękkie. Następnie dodać cukier, ocet balsamiczny i sok z połowy cytryny. Wymieszać i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Odstawić do ostudzenia.

Truskawki przełożyć do misy blendera i zmiksować. Przetrzeć przez sitko i przelać do słoika. Można go używać zarówno na zimno, jak i ciepło.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.