Szpinakowy ryż

0

Składniki:

1 opakowanie szpinaku Poltino
400 gramów ryżu białego
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 marchewka
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
 

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć, pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Muszą się ładnie zeszklić. Następni wrzucić drobno posiekaną marchewkę i szpinak. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć całość 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec wymieszać szpinak z ryżem. Danie jest gotowe.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.