Tarta z masą z pomidorów i marchewki

0

Składniki:

200 gramów marchewki Poltino
8 dużych pomidorów
8 listków bazylii
8 listków oregano
Sól
Pieprz
1 łyżeczka cukru
Płat gotowego ciasta kruchego
 

Sposób przygotowania:

Do formy na tarte wyłożyć ciasto kruche. Na nie położyć papier do pieczenia i obciążyć grochem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto i zdjąć papier z grochem.

Na patelni rozmrozić marchewkę. Musi być ciepła i lekko się rozpadać. Do piekarnika wstawić umyte pomidory i piec przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Pomidory wciągnąć, ostudzić i wrzucić do blendera. Dodać ostudzona marchewkę oraz bazylie i oregano. Zblendować. Doprawić do smaku sola, pieprzem i cukrem. Następnie masę przełożyć na podpieczony spód tarty i wstawić ponownie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Po tym czasie tarta jest gotowa. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.  
 
Smacznego
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.