Zupa buraczkowo - malinowa

0

Składniki:

200 gram buraczków puree Poltino
150 gram malin Poltino
2 łyżki posiekanej świeżej mięty
1 litr bulionu warzywnego
1 czerwona cebula
1 łyżka masła
Sól i pieprz
4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
 

Sposób przygotowania:

Do gotującego się bulionu warzywnego wrzuć buraczki i maliny i całość zagotuj.

Cebule pokrój w drobna kosteczkę i podsmaż na maśle. Wrzuć do ugotowanych w bulionie buraków z malinami. Dodaj miętę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość zblednuj.

Przed podaniem wymieszaj zupę z gęstym jogurtem naturalnym.

Smacznego ?
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.