Blog firmowy
JAJA Z GALARETY Z ZIELONYM GROSZKIEM
662
0
Poza pisankami, stół Wielkanocny możecie wzbogacić super jajkami z galaretki z warzywami i kurczakiem. Będą one pięknie wyglądać i równie dobrze smakować. Sprawi, to, że stół się wzbogaci o nową ozdobę, a Wasi bliscy będą zaskoczeni takim kreatywnym podejście do tradycyjnej galarety. Jak je przygotować spytacie? Wystarczy, że skorzystacie z naszego przepisu. To bardzo proste, zobaczcie sami.
Składniki:
6 wydmuszek
Ugotowana pierś z kurczaka
Garść ugotowanego groszku Poltino
Garść ugotowanej marchewki Poltino
Folia spożywcza
1 szklanka bulionu warzywnego
6 gramów żelatyny
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Kurczaka pokrój w naprawdę drobna kosteczkę. Na środku każdej wydmuszki, zrób dziurkę takiej wielkości, żeby przeszły przez nią warzywa i kurczak. Następnie porządnie je wyparz. Drugi otwór wydmuszki zaklej szczelnie taśma klejącą. Przez większy otwór powkładaj kurczaka i warzywa. Następnie każdą wydmuszkę zalej żelatyna rozpuszczoną w bulionie z sola i pieprzem. Owiń lekko folią spożywczą i wstaw na stojaku do lodówki. Pozostaw tam na 3 godziny. Po tym czasie obierz jajka ze skorupki i ustaw ładnie na talerzu.
Smacznego
Komentarze 0