Blog firmowy
MAKARON Z CUKINI Z ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ
Macie już dość tradycyjnego makaronu? Chcielibyście spróbować czegoś zupełnie innego? Zapraszamy więc na nasze dzisiejsze danie w którym makaron zrobiliśmy z cukinii. Jest to idealne danie dla wszystkich wegetarian i ludzi, którzy cenią sobie warzywa i lubią je często jeść. Sami zobaczcie, jak szybkie i smaczne jest to danie.
Składniki:
2 cukinie
1 szklanka zielonego groszku Poltino
1 opakowanie sera feta
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka pesto bazyliowego
garść orzeszków pinii
sok z połowy cytryny
sól i pieprz
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Cukinię należy umyć i pokroić w cienkie paski. Można użyć do tego specjalnego spiralizera. Następnie należy ugotować ją w solonej wodzie. Odcedzić i ostudzić. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić groszek. Smażyć około 3 minuty. Dodać cukinię, pesto oraz sok z cytryny i smażyć przez 3 minuty co jakiś czas mieszając. Przed podaniem, każdą porcję posypać rozdrobnioną fetą, natką pietruszki i orzeszkami pinii.
Komentarze 0