Blog firmowy
SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, CZERWONĄ PAPRYKĄ, BROKUŁAMI I QUINOA
695
0
W styczniu stawiamy na lekkość. No, bo przecież, po tych wszystkich ciężkich daniach i deserach świątecznych warto nieco odchudzić naszą dietę. Postanowiliśmy więc zaproponować Wam pyszną sałatkę kasza quinoa iz naszymi brokułami. Wzbogaciliśmy ją czerwoną fasolą więc białka jest w niej sporo. Będzie jak znalazł dla wszystkich, którzy trenują i dbają o formę. Zapraszamy Was po przepis.
Składniki:
Szklanka fasoli czerwonej
Pół szklanki kaszy quinoa
1 czerwona papryka
6 różyczek brokułów Poltino
Sok z połowy cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Pół pęczka natki pietruszki
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować na miękko.
Brokuły ugotować na miękko. Kasze quinoa przygotować na sypko według instrukcji producenta.
Do miski wrzucić ugotowaną kaszę, fasolę, brokuły oraz pokrojona w kostkę czerwoną paprykę. Całość wymieszać. Polać oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)
Komentarze 0