Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 litra bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 3 łyżki serka mascarpone
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- 1 pęczek bazylii
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Do garnka z bulionem wrzucić brokuły i ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć drobno posiekany czosnek i cebulę. Przełożyć do garnka, dodać bazylię i całość zblednować. Dodać mieloną paprykę oraz sól i pieprz i wymieszać. W szklance rozrobić mascarpone z 2 łyżkami zupy i przelać do garnka. Wymieszać. Pozostawić na małym ogniu na około 5 minut. Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0