Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- pół szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 gram szpinaku Poltino
- pół szklanki mleka 3,2%
- 1/3 szklanki oleju
- łyżeczka octu
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
- Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe wsypać do miski.
- Do blendera wrzucić szpinak, wlać mleko oraz olej i ocet.
- Całość zblendować.
- Następnie za pomocą miksera połączyć obydwie masy.
- Przełożyć do kokilek na babeczki i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, około 20-30 minut.
- Wyjąc z piekarnik i ostudzić.
- W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie polać każdą babeczkę.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0