Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 szklanka mąki
1 szklanka wiórków kokosowych
pół szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 gram szpinaku Poltino
pół szklanki mleka 3,2%
1/3 szklanki oleju
łyżeczka octu
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1 szklanka wiórków kokosowych
pół szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 gram szpinaku Poltino
pół szklanki mleka 3,2%
1/3 szklanki oleju
łyżeczka octu
1 tabliczka gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe wsypać do miski. Do blendera wrzucić szpinak, wlać mleko oraz olej i ocet. Całość zblednować. Następnie za pomocą miksera połączyć obydwie masy. Przełożyć do kokilek na babeczki i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, około 20-30 minut. Wyjąc z piekarnik i ostudzić. W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie polać każdą babeczkę.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0