Babeczki szpinakowo - kokosowe z polewą czekoladową.

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 szklanka mąki
1 szklanka wiórków kokosowych
pół szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 gram szpinaku Poltino
pół szklanki mleka 3,2%
1/3 szklanki oleju
łyżeczka octu
1 tabliczka gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe wsypać do miski. Do blendera wrzucić szpinak, wlać mleko oraz olej i ocet. Całość zblednować. Następnie za pomocą miksera połączyć obydwie masy. Przełożyć do kokilek na babeczki i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, około 20-30 minut. Wyjąc z piekarnik i ostudzić. W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie polać każdą babeczkę. 

Smacznego 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background