Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 250 gramów miękkiego masła
- 200 gramów cukru
- 4 jajka
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 160 ml śmietany 12%
- 350 gramów mąki
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 gramów czarnej porzeczki Poltino
- Kolorowe wiórki do posypania
Sposób przygotowania:
- Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
- Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać jajka.
- Dodać aromat waniliowy i wymieszać. Następnie wsypać połowę maki oraz dodać śmietanę.
- Wymieszać i wsypać pozostałą część mąki.
- Czarną porzeczkę opruszyć mąką i dodać do ciasta.
- Wymieszać.
- Ciasto przełożyć do okrągłej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
- Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 60 minut.
- Gotowe ciasto posypać kolorowymi wiórkami.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0