Babka wielkanocna z czarnymi porzeczkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 gramów miękkiego masła
  • 200 gramów cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 160 ml śmietany 12%
  • 350 gramów mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 gramów czarnej porzeczki Poltino
  • Kolorowe wiórki do posypania

Sposób przygotowania:

  • Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  • Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać jajka.
  • Dodać aromat waniliowy i wymieszać. Następnie wsypać połowę maki oraz dodać śmietanę.
  • Wymieszać i wsypać pozostałą część mąki.
  • Czarną porzeczkę opruszyć mąką i dodać do ciasta.
  • Wymieszać.
  • Ciasto przełożyć do okrągłej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
  • Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 60 minut.
  • Gotowe ciasto posypać kolorowymi wiórkami.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background