Brukselka w śmietanie

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki suszonego koperku
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 3 łyżki śmietany
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na złoty kolor cebulę pokrojoną w kosteczkę.
  • Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
  • Wymieszać i smażyć jeszcze około 1 minutę.
  • Wrzucić brukselkę i smażyć całość około 5 minut, cały czas mieszając.
  • Po tym czasie dodać sok z cytryny oraz śmietanę i energicznie mieszając, smażyć razem przez 2 minuty.
  • Po tym czasie dodać curry oraz suszony koperek.
  • Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i pozostawić na ogniu, pod przykryciem, jeszcze na 2 minuty.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background