Brukselka w śmietanie

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie brukselki Poltino
1 cytryna
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki suszonego koperku
1 łyżka przyprawy curry
3 łyżki śmietany
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na złoty kolor cebulę pokrojoną w kosteczkę. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i smażyć jeszcze około 1 minutę. Wrzucić brukselkę i smażyć całość około 5 minut, cały czas mieszając. Po tym czasie dodać sok z cytryny oraz śmietanę i energicznie mieszając, smażyć razem przez 2 minuty. Po tym czasie dodać curry oraz suszony koperek. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i pozostawić na ogniu, pod przykryciem, jeszcze na 2 minuty.
Smacznego.
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background