Burgery z kalafiora i ciecierzycy

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie kalafiora Poltino
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 puszki ciecierzycy
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól
Pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Wrzucić do blendera razem z odsączoną soczewicą.

Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni. Dodać do reszty składników w blenderze i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do miski i dodać zioła prowansalskie , mąkę ziemniaczaną oraz sól i pieprz według smaku. Wyrobić masę.

Z gotowej masy formować kotlety i smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z każdej strony.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background