Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 puszki ciecierzycy
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- sól
- Pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
- Wrzucić do blendera razem z odsączoną soczewicą.
- Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni.
- Dodać do reszty składników w blenderze i zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
- Przełożyć do miski i dodać zioła prowansalskie, mąkę ziemniaczaną oraz sól i pieprz według smaku.
- Wyrobić masę.
- Z gotowej masy formować kotlety i smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z każdej strony.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0