Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie kalafiora Poltino
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 puszki ciecierzycy
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól
Pieprz
olej do smażenia
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 puszki ciecierzycy
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól
Pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Wrzucić do blendera razem z odsączoną soczewicą.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni. Dodać do reszty składników w blenderze i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do miski i dodać zioła prowansalskie , mąkę ziemniaczaną oraz sól i pieprz według smaku. Wyrobić masę.
Z gotowej masy formować kotlety i smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z każdej strony.
Smacznego
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni. Dodać do reszty składników w blenderze i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do miski i dodać zioła prowansalskie , mąkę ziemniaczaną oraz sól i pieprz według smaku. Wyrobić masę.
Z gotowej masy formować kotlety i smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z każdej strony.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0