Burgery z kalafiora i ciecierzycy

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kalafiora Poltino
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 puszki ciecierzycy
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • Pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
  • Wrzucić do blendera razem z odsączoną soczewicą.
  • Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni.
  • Dodać do reszty składników w blenderze i zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
  • Przełożyć do miski i dodać zioła prowansalskie, mąkę ziemniaczaną oraz sól i pieprz według smaku.
  • Wyrobić masę.
  • Z gotowej masy formować kotlety i smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z każdej strony.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background