Ciasto lodowe z malinami, truskawkami i jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 płat gotowego ciasta biszkoptowego
pół opakowania jagód Poltino
pół opakowania malin Poltino
 pół opakowania truskawek Poltino
1 litr śmietanki kremówki
1 łyżeczka aromatu waniliowego
200 gramów serka mascarpone
500 ml jogurtu naturalnego
100 gramów cukru pudru

Sposób przygotowania:

Śmietankę ubić. W oddzielnym naczyniu utrzeć z cukrem pudrem serek mascarpone. Obydwie masy połączyć ze sobą, dodać aromat waniliowy i zmiksować.
Na dno formy keksówki ułożyć cienką warstwę biszkoptu. Wylać połowę masy lodowej i wstawić do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć i wrzucić maliny, truskawki i jagody. Całość zalać resztą masy lodowej i wstawić do zamrażalnika na noc. Przed podaniem wierzch tortu można udekorować pozostałą w opakowaniu ilością malin, jagód i truskawek.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background