Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 płat gotowego ciasta biszkoptowego
- pół opakowania jagód Poltino
- pół opakowania malin Poltino
- pół opakowania truskawek Poltino
- 1 litr śmietanki kremówki
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 200 gramów serka mascarpone
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 100 gramów cukru pudru
Sposób przygotowania:
- Śmietankę ubić.
- W oddzielnym naczyniu utrzeć z cukrem pudrem serek mascarpone.
- Obydwie masy połączyć ze sobą, dodać aromat waniliowy i zmiksować.
- Na dno formy keksówki ułożyć cienką warstwę biszkoptu.
- Wylać połowę masy lodowej i wstawić do zamrażalnika na około 1 godzinę.
- Po tym czasie wyjąć i wrzucić maliny, truskawki i jagody.
- Całość zalać resztą masy lodowej i wstawić do zamrażalnika na noc.
- Przed podaniem wierzch tortu można udekorować pozostałą w opakowaniu ilością malin, jagód i truskawek.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0