Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- pół opakowania szpinaku Poltino
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 papryczka chilli
- 2 duże, dojrzałe owoce awokado
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj.
- Następnie rozgrzej na patelni oliwę i lekko przesmaż cebule z czosnkiem.
- Dodaj szpinak i smaż całość około 4 minut.
- Po tym czasie zdejmij z ognia i ostudź.
- Awokado obierz i pokrój w kostkę.
- Wrzuć do blendera, dodaj szpinak z cebulą i czosnkiem oraz pozostałe składniki.
- Całość zblenduj.
- Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem i gotowe.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0