Zupa szpinakowa na rozgrzanie

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół łyżeczki imbiru
  • Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Pół łyżeczki suszonego estragonu
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 100 gram sera gorgonzola

Sposób przygotowania:

  • Czosnek i cebulę pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić na rozgrzane na patelni dwie łyżki oleju.
  • Podsmażyć do momentu, aż będą szkliste.
  • Następnie wrzucić szpinak i smażyć do momentu, aż będzie miał on jednolitą konsystencję.
  • Gotowy szpinak wrzucić do bulionu i wymieszać.
  • Dodać, imbir, pieprz ziołowy, estragon oraz sól do smaku.
  • Wymieszać i gotować około 10 minut.
  • Po tym czasie dodać ser gorgonzola i cały czas mieszając gotować przez kolejne 8 minut.
  • Ser musi się całkowicie rozpuścić w zupie.

Podawać z grzankami i śmietaną.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background