Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Pół łyżeczki imbiru
- Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
- Pół łyżeczki suszonego estragonu
- Sól
- Olej do smażenia
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 100 gram sera gorgonzola
Sposób przygotowania:
- Czosnek i cebulę pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić na rozgrzane na patelni dwie łyżki oleju.
- Podsmażyć do momentu, aż będą szkliste.
- Następnie wrzucić szpinak i smażyć do momentu, aż będzie miał on jednolitą konsystencję.
- Gotowy szpinak wrzucić do bulionu i wymieszać.
- Dodać, imbir, pieprz ziołowy, estragon oraz sól do smaku.
- Wymieszać i gotować około 10 minut.
- Po tym czasie dodać ser gorgonzola i cały czas mieszając gotować przez kolejne 8 minut.
- Ser musi się całkowicie rozpuścić w zupie.
Podawać z grzankami i śmietaną.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0