Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 80 gramów rozmrożonego szpinaku Poltino
- 400 gramów serc karczochów z puszki
- 30 gramów sera mozzarella
- Pół łyżeczki soli czosnkowej
- Pół łyżeczki suszonej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 30 gramów tartego sera pecorino
- 20 gramów tartego parmezanu
- 60 ml majonezu
- 230 gramów serka śmietankowego
- Oliwa z oliwek
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Karczochy odsączyć i lekko posiekać. Tak samo postąpić ze szpinakiem.
- Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek i wrzuć na nią drobno posiekany czosnek.
- Smażyć minutę, po czym dodać karczochy i czosnek.
- Całość smażyć około 3 minuty.
- Następnie dodać serek, sól czosnkową, suszoną bazylię oraz drobno posiekanąmozzarellę Smażyć przez 4 minuty, cały czas mieszając.
- Gotową masę przełożyć do miski, dodać majonez, ser pecorino i parmezan.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
- Idealnie smakuje, podane z krakersami.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0