Dip ze szpinaku i karczochów

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 80 gramów rozmrożonego szpinaku Poltino
  • 400 gramów serc karczochów z puszki
  • 30 gramów sera mozzarella
  • Pół łyżeczki soli czosnkowej
  • Pół łyżeczki suszonej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 gramów tartego sera pecorino
  • 20 gramów tartego parmezanu
  • 60 ml majonezu
  • 230 gramów serka śmietankowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Karczochy odsączyć i lekko posiekać. Tak samo postąpić ze szpinakiem.
  • Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek i wrzuć na nią drobno posiekany czosnek.
  • Smażyć minutę, po czym dodać karczochy i czosnek.
  • Całość smażyć około 3 minuty.
  • Następnie dodać serek, sól czosnkową, suszoną bazylię oraz drobno posiekanąmozzarellę Smażyć przez 4 minuty, cały czas mieszając.
  • Gotową masę przełożyć do miski, dodać majonez, ser pecorino i parmezan.
  • Doprawić do smaku solą,  pieprzem i wymieszać.
  • Idealnie smakuje, podane z krakersami.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background