Nasze sprawdzone przepisy
Falafel z zielonego groszku
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 424
0
Składniki:
- 1 opakowanie zielonego groszku Poltino
- 1 puszka ciecierzycy
- Pęczek kolendry
- 1 łyżeczka curry
- 2 łyżeczki pasty tahini
- 1 łyżeczka sezamu
- 2 szklanki oleju z pestek winogron
- 4 łyżki bułki tartej
Sposób przygotowania:
- Zielony groszek ugotować do miękkości, następnie odcedzić i ostudzić.
- Wrzucić do blendera. Dodać odcedzoną ciecierzycę, curry, pastę tahini oraz kolendrę i sezam.
- Całość zblednować.
- Z powstałej masy formować kuleczki, obtaczać w bułce tartej i wrzucać na rozgrzany w garnku olej.
- Smażyć, aż każda kuleczka ładnie się zrumieni.
- Następnie wyjąć łyżka cedzakową i wyłożyć na ręcznik papierowy do odsączenia.
- Podawać z ulubionym sosem.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0