Falafel z zielonego groszku

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie zielonego groszku Poltino
1 puszka ciecierzycy
Pęczek kolendry
1 łyżeczka curry
2 łyżeczki pasty tahini
1 łyżeczka sezamu
2 szklanki oleju z pestek winogron
4 łyżki bułki tartej
 

Sposób przygotowania:

Zielony groszek ugotować do miękkości, następnie odcedzić i ostudzić. Wrzucić do blendera. Dodać odcedzoną ciecierzycę, curry, pastę tahini oraz kolendrę i sezam. Całość zblednować. Z powstałej masy formować kuleczki, obtaczać w bułce tartej i wrzucać na rozgrzany w garnku olej. Smażyć, aż każda kuleczka ładnie się zrumieni. Następnie wyjąć łyżka cedzakową i wyłożyć na ręcznik papierowy do odsączenia. Podawać z ulubionym sosem.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background