Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 250 gramów ziemniaków
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 6 pomidorków koktajlowych
- Połowa żółtej papryki
- 1 opakowanie ciasta kruchego
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml śmietany 30%
- 100 gramów sera żółtego tartego
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki ugotuj. Tak samo postąp z kalafiorem. Następnie utłucz razem ze sobą, dodając masło, ser i jajko.
- Wymieszaj, dodając gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
- Ciasto kruche wyłóż do formy na tarte. Na środku ułóż choinkę z brokułów i ozdób ją pokrojoną w paseczki papryką oraz pomidorkami koktajlowymi.
- Miejsce dokoła choinki obłóż masa ziemniaczano – kalafiorową.
- Piecz w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 25 minut.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0