Nasze sprawdzone przepisy
Hummus buraczkowy
Czas przygotowania: 20 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 10
Kalorii: W 1 porcji 268 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 1082
0
Składniki:
- 300 gram mrożonych buraczków puree Poltino
- 300 gram ciecierzycy z puszki
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżki pasty tahini
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Puree buraczkowe Poltino rozmrozić.
- Ciecierzycę wysypać z puszki na durszlak i odcedzić. Następnie przepłukać pod bieżącą wodą i odstawić do osuszenia.
- Ciecierzycę i puree buraczkowe umieścić w misie blendera, dodać sok z cytryny, pastę tahini oraz sól i pieprz do smaku. Całość blendować około 5 minut do powstania jednolitej masy.
- Pyszny hummus buraczkowy gotowy.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0