Kasza gryczana z pieczarkami

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 290 w 1 porcji kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Składniki:
  • 400 gramów kaszy gryczanej
  • 2 opakowania pieczarek Poltino
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 szklanka bulionu wołowego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

  • Kaszę gryczaną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Następnie odcedzić i ostudzić.
  • Wysypać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i prażyć przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Na patelni rozpuścić masło i wrzucić pieczarki.
  • Co jakiś czas mieszając, dusić je przez około 15 minut.
  • Następnie wlać bulion wołowy i wrzucić kaszę.
  • Doprawić do smaku solą, pieprzem i dusić razem przez 5 minut.
  • Na koniec wymieszać kasze z pieczarkami z drobno posiekaną natką pietruszki.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background