Kasza gryczana z pieczarkami

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 290 w 1 porcji kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Składniki:
400 gramów kaszy gryczanej
2 opakowania pieczarek Poltino
1 pęczek natki pietruszki
1 szklanka bulionu wołowego
sól
pieprz
3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta. Następnie odcedzić i ostudzić. Wysypać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i prażyć przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Na patelni rozpuścić masło i wrzucić pieczarki. Co jakiś czas mieszając, dusić je przez około 15 minut. Następnie wlać bulion wołowy i wrzucić kaszę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dusić razem przez 5 minut. Na koniec wymieszać kasze z pieczarkami z drobno posiekaną natką pietruszki.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background