Nasze sprawdzone przepisy
Kasza gryczana z pieczarkami
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 290 w 1 porcji kcal
Poltino Przepisy kulinarne 634
0
Składniki:
- Składniki:
- 400 gramów kaszy gryczanej
- 2 opakowania pieczarek Poltino
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 szklanka bulionu wołowego
- sól
- pieprz
- 3 łyżki masła
Sposób przygotowania:
- Kaszę gryczaną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Następnie odcedzić i ostudzić.
- Wysypać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i prażyć przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- Na patelni rozpuścić masło i wrzucić pieczarki.
- Co jakiś czas mieszając, dusić je przez około 15 minut.
- Następnie wlać bulion wołowy i wrzucić kaszę.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i dusić razem przez 5 minut.
- Na koniec wymieszać kasze z pieczarkami z drobno posiekaną natką pietruszki.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0