Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 rulon ciasta francuskiego
- Opakowanie pieczarek Poltino
- 100 gramów sera cheedar
- 100 gramów sera blue
- Suszony tymianek
- Świeżo mielony pieprz
- Sól
Sposób przygotowania:
- Z ciasta francuskiego wycinać prostokąty o równych wymiarach.
- Na jeden prostokąt wyłożyć odrobinę sera blue i przykryć go kolejnym prostokątem.
- Na wierzch ułożyć odrobinę sera cheedar oraz pieczarki Poltino.
- Całość posypać suszonym tymiankiem, świeżo mielonym pieprzem i solą.
- Tak samo postąpić z pozostałymi prostokątami ciasta francuskiego.
- Gotowe zapiekanki piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0