Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 150 g masła
- 250 g mąki
- 125 g cukru
- 3 duże jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta cynamonu
- 600 g marchewki w kostce Poltino
- cukier puder do oprószenia
- 2 łyżki syropu miętowego
Sposób przygotowania:
- Marchewkę Poltino rozmrozić i zblendować.
- Odcisnąć z nadmiaru wody.
- W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sodę, sól i cynamon.
- Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia.
- Do drugiej miski wbić jajka i roztrzepać je widelcem.
- Wymieszać z przestudzonym masłem i marchewką.
- Dolać syrop miętowy.
- Dodać do sypkich składników i wymieszać łyżką.
- Ciasto przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C.
- Piec ok. 25 minut. Wystudzić.
- Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0