Pierś z indyka nadziewana szpinakiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 piersi z indyka
  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 4 łyżki parmezanu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Piersi umyć i rozbić na plastry o grubości około 1 cm.
  • Czosnek i cebule obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • Podsmażyć na patelni z dwoma łyżkami oleju. Gdy ładnie się zeszklą dodać szpinak i smażyć przez około 6 minut. Po tym czasie dodać parmezan.
  • Wymieszać i podsmażyć całość jeszcze przez około 2 minuty.
  • Całość doprawić solą i pieprzem.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • Szpinak rozłożyć na piersi i zawinąć je. Całość związać siatką do mięsa.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background