Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 piersi z indyka
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 4 łyżki parmezanu
- Olej do smażenia
- Sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Piersi umyć i rozbić na plastry o grubości około 1 cm.
Czosnek i cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni z dwoma łyżkami oleju. Gdy ładnie się zeszklą dodać szpinak i smażyć przez około 6 minut. Po tym czasie dodać parmezan. Wymieszać i podsmażyć całość jeszcze przez około 2 minuty.
Całość doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Szpinak rozłożyć na piersi i zawinąć je. Całość związać siatką do mięsa. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Smacznego :)
Czosnek i cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni z dwoma łyżkami oleju. Gdy ładnie się zeszklą dodać szpinak i smażyć przez około 6 minut. Po tym czasie dodać parmezan. Wymieszać i podsmażyć całość jeszcze przez około 2 minuty.
Całość doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Szpinak rozłożyć na piersi i zawinąć je. Całość związać siatką do mięsa. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0