Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
300 gramów mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 gramów drobnego cukru
2 dojrzałe banany
150 gramów dyni Poltino
2 łyżki płatków czekoladowych
260 ml jogurtu naturalnego
5 łyżek oliwy
2 białka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 gramów drobnego cukru
2 dojrzałe banany
150 gramów dyni Poltino
2 łyżki płatków czekoladowych
260 ml jogurtu naturalnego
5 łyżek oliwy
2 białka
Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem.
Do drugiej miski dodać rozgniecione widelcem banany, jogurt, oliwę i białka. Dodać ugotowaną i zblendowaną dynię. Całość zmiksować. Następnie dodać do suchy składników i ponownie zmiksować do powstania jednolitego ciasta. Dodać płatki czekolady i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do papilotek. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Smacznego :)
Do drugiej miski dodać rozgniecione widelcem banany, jogurt, oliwę i białka. Dodać ugotowaną i zblendowaną dynię. Całość zmiksować. Następnie dodać do suchy składników i ponownie zmiksować do powstania jednolitego ciasta. Dodać płatki czekolady i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do papilotek. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0