Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 300 gramów mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 gramów drobnego cukru
- 2 dojrzałe banany
- 150 gramów dyni Poltino
- 2 łyżki płatków czekoladowych
- 260 ml jogurtu naturalnego
- 5 łyżek oliwy
- 2 białka
Sposób przygotowania:
- Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem.
- Do drugiej miski dodać rozgniecione widelcem banany, jogurt, oliwę i białka.
- Dodać ugotowaną i zblendowaną dynię.
- Całość zmiksować.
- Następnie dodać do suchy składników i ponownie zmiksować do powstania jednolitego ciasta.
- Dodać płatki czekolady i delikatnie wymieszać łyżką.
- Ciasto przełożyć do papilotek.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0