Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 kg wędzonej makreli
- 1 kajzerka
- 3 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 4 jajka
- 2 szklanki marchewki Poltino
- 0,5 litra bulionu
- 2 łyżki masła
- Żelatyna
Sposób przygotowania:
- Mięso z makreli zblendować z namoczona w mleku kajzerką, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.
- Marchewkę ugotować do miękkości. Następnie dodać dwie łyżki masła i zblendować.
- Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać.
- Zblendowane mięso z makreli rozłożyć na papierze do pieczenia. Na wierzch nałożyć posiekane jajka i marchewkę.
- Zawinąć roladę.
- Pokroić w plastry i ułożyć na talerzu.
- Zalać żelatyna przygotowaną na bazie bulionu.
- Wstawić do lodówki do stężenia.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0