Rolada z makreli z marchewką w galarecie

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 kg wędzonej makreli
  • 1 kajzerka
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • 2 szklanki marchewki Poltino
  • 0,5 litra bulionu
  • 2 łyżki masła
  • Żelatyna

Sposób przygotowania:

  • Mięso z makreli zblendować z namoczona w mleku kajzerką, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.
  • Marchewkę ugotować do miękkości. Następnie dodać dwie łyżki masła i zblendować.
  • Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać.
  • Zblendowane mięso z makreli rozłożyć na papierze do pieczenia. Na wierzch nałożyć posiekane jajka i marchewkę.
  • Zawinąć roladę.
  • Pokroić w plastry i ułożyć na talerzu.
  • Zalać żelatyna przygotowaną na bazie bulionu.
  • Wstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background