Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 kg wędzonej makreli
1 kajzerka
3 cebule
4 ząbki czosnku
4 jajka
2 szklanki marchewki Poltino
0,5 litra bulionu
2 łyżki masła
Żelatyna
1 kajzerka
3 cebule
4 ząbki czosnku
4 jajka
2 szklanki marchewki Poltino
0,5 litra bulionu
2 łyżki masła
Żelatyna
Sposób przygotowania:
Mięso z makreli zblendować z namoczona w mleku kajzerką, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.
Marchewkę ugotować do miękkości. Następnie dodać dwie łyżki masła i zblendować.
Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać.
Zblendowane mięso z makreli rozłożyć na papierze do pieczenia. Na wierzch nałożyć posiekane jajka i marchewkę. Zawinąć roladę. Pokroić w plastry i ułożyć na talerzu.
Zalać żelatyna przygotowaną na bazie bulionu. Wstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego :)
Marchewkę ugotować do miękkości. Następnie dodać dwie łyżki masła i zblendować.
Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać.
Zblendowane mięso z makreli rozłożyć na papierze do pieczenia. Na wierzch nałożyć posiekane jajka i marchewkę. Zawinąć roladę. Pokroić w plastry i ułożyć na talerzu.
Zalać żelatyna przygotowaną na bazie bulionu. Wstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0