Nasze sprawdzone przepisy
Pizza na spodzie gryczanym z brokułami
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: 455 w 250 gramach kcal
Poltino Przepisy kulinarne 624
0
Składniki:
- 200 gramów mąki gryczanej
- 25 gramów siemienia lnianego złocistego
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 125 ml ciepłej wody przegotowanej
- pół opakowania brokułów Poltino
- 150 gramów tartego sera mozzarella
- 1 cebula
- 100 gramów pieczarek Poltino
- 1 łyżka suszonej bazylii
- ½ łyżeczki suszonego oregano
Sposób przygotowania:
- Mąkę gryczaną wsypać do miski.
- Dodać zmielone w młynku do kawy siemię lniane.
- Wsypać sól i proszek do pieczenia.
- Dodać oliwę z oliwek i stopniowo wlewając wodę zagniatać ciasto.
- Wyrobione ciasto odstawiamy na około 10 minut, przykrywając miskę ściereczką.
- Następnie wyciągamy rozwałkowujemy i na wierzch układamy pieczarki i pokrojone delikatnie brokuły.
- Rozrzucamy pokrojoną w pióra cebulę, a całość zasypujemy serem mozzarella i na wierzch posypujemy ziołami.
- Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika w ustawieniu góra-dół i pieczemy około 20 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0