Pizza na spodzie gryczanym z brokułami

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: 455 w 250 gramach kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

200 gramów mąki gryczanej
25 gramów siemienia lnianego złocistego
1 łyżeczka soli himalajskiej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oliwy z oliwek
125 ml ciepłej wody przegotowanej
pół opakowania brokułów Poltino
150 gramów tartego sera mozzarella
1 cebula
100 gramów pieczarek Poltino
1 łyżka suszonej bazylii
½ łyżeczki suszonego oregano

Sposób przygotowania:

Mąkę gryczaną wsypać do miski. Dodać zmielone w młynku do kawy siemię lniane. Wsypać sól i proszek do pieczenia. Dodać oliwę z oliwek i stopniowo wlewając wodę zagniatać ciasto. Wyrobione ciasto odstawiamy na około 10 minut, przykrywając miskę ściereczką. Następnie wyciągamy rozwałkowujemy i na wierzch układamy pieczarki i pokrojone delikatnie brokuły. Rozrzucamy pokrojoną w pióra cebulę, a całość zasypujemy serem mozzarella i na wierzch posypujemy ziołami. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika w ustawieniu góra-dół i pieczemy około 20 minut.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background