Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie buraczków puree Poltino
- 300 gramów batatów
- 4 łyżki gotowanej komosy ryżowej
- 1 łyżka poszatkowanego cząbru
- 1 łyżka poszatkowanego tymianku
- 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
- Pół łyżeczki słodkiej papryki
- 6 łyżek mąki gryczanej
- 1 jajko
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Bataty upiec w piekarniku. Buraczki rozmrozić.
- Upieczone bataty włożyć do miski wraz z buraczkami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić masę. Następnie formować z niej pulpeciki.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 – 25 minut.
Smacznego :)
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0