Pulpety z Buraczków

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie buraczków puree Poltino
  • 300 gramów batatów
  • 4 łyżki gotowanej komosy ryżowej
  • 1 łyżka poszatkowanego cząbru
  • 1 łyżka poszatkowanego tymianku
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
  • Pół łyżeczki słodkiej papryki
  • 6 łyżek mąki gryczanej
  • 1 jajko
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Bataty upiec w piekarniku. Buraczki rozmrozić.
  • Upieczone bataty włożyć do miski wraz z buraczkami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić masę. Następnie formować z niej pulpeciki.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 – 25 minut.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background