Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 200 gramów kaszy bulgur
- 1 mała czerwona cebula
- Pół szklanki zielonego groszku Poltino
- Pół szklanki kukurydzy
- Pół pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki oleju rydzowego
- Sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
Sposób przygotowania:
- Kaszę bulgur ugotuj według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Następnie odstaw do ostudzenia.
- Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ugotowanej, ostudzonej kaszy.
- Zielony groszek zalej wrzątkiem i odczekaj około 2 minuty następnie wrzuć go razem z kukurydzą oraz dodaj drobno poszatkowaną natkę pietruszki.
- Całość polej oliwą z oliwek oraz sokiem z pomarańczy.
- Wymieszaj i gotowe.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0