Sałatka z bulgerm, kukurydzą i zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 200 gramów kaszy bulgur
  • 1 mała czerwona cebula
  • Pół szklanki zielonego groszku Poltino
  • Pół szklanki kukurydzy
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju rydzowego
  • Sok wyciśnięty z 1 pomarańczy

Sposób przygotowania:

  • Kaszę bulgur ugotuj według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Następnie odstaw do ostudzenia.
  • Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ugotowanej, ostudzonej kaszy.
  • Zielony groszek zalej wrzątkiem i odczekaj około 2 minuty następnie wrzuć go razem z kukurydzą oraz dodaj drobno poszatkowaną natkę pietruszki.
  • Całość polej oliwą z oliwek oraz sokiem z pomarańczy.
  • Wymieszaj i gotowe.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background