Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Ciasto:
- 250 gramów mąki
- Pół łyżeczki soli
- 150 gramów masła
- 250 gramów łososia wędzonego na ciepło
- Połowa cebuli
- 200 gram sera gouda
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 1 szklanka śmietany 18%
- 4 jajka
- Pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Ciasto:
Farsz:
- Mąkę wsypać do miski i wymieszać z solą.
- Dodać pokrojone w kostkę masło i zagnieść ciasto.
- Owinąć folią i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Farsz:
- Łososia pokroić w drobniejsze kawałki.
- Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać.
- Żółty ser zetrzeć na tarce i wymieszać ze śmietana i jajkami.
- Brokuły zblanszować w gorącej wodzie przez około 3 minuty.
- Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Wyłożyć na okrągła formę. Po całości ciasta, rozłożyć wymieszanego z brokułami, cebulą i czosnkiem łososia.
- Całość zalać masa śmietanowo – jajeczną.
- Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0