Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Ciasto:
250 gramów mąki
Pół łyżeczki soli
150 gramów masła
Nadzienie:
250 gramów łososia wędzonego na ciepło
Połowa cebuli
200 gram sera gouda
1 opakowanie brokułów Poltino
1 szklanka śmietany 18%
4 jajka
Pieprz ziołowy
250 gramów mąki
Pół łyżeczki soli
150 gramów masła
Nadzienie:
250 gramów łososia wędzonego na ciepło
Połowa cebuli
200 gram sera gouda
1 opakowanie brokułów Poltino
1 szklanka śmietany 18%
4 jajka
Pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Ciasto:
Mąkę wsypać do miski i wymieszać z solą. Dodać pokrojone w kostkę masło i zagnieść ciasto. Owinąć folią i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Farsz:
Łososia pokroić w drobniejsze kawałki. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać.
Żółty ser zetrzeć na tarce i wymieszać ze śmietana i jajkami.
Brokuły zblanszować w gorącej wodzie przez około 3 minuty.
Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Wyłożyć na okrągła formę. Po całości ciasta, rozłożyć wymieszanego z brokułami, cebulą i czosnkiem łososia.
Całość zalać masa śmietanowo – jajeczną.
Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut.
Smacznego :)
Mąkę wsypać do miski i wymieszać z solą. Dodać pokrojone w kostkę masło i zagnieść ciasto. Owinąć folią i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Farsz:
Łososia pokroić w drobniejsze kawałki. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać.
Żółty ser zetrzeć na tarce i wymieszać ze śmietana i jajkami.
Brokuły zblanszować w gorącej wodzie przez około 3 minuty.
Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Wyłożyć na okrągła formę. Po całości ciasta, rozłożyć wymieszanego z brokułami, cebulą i czosnkiem łososia.
Całość zalać masa śmietanowo – jajeczną.
Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0