Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 250 gramów kaszy jęczmiennej perłowej
- 1 opakowanie bobu Poltino
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego
- Sok z połowy cytryny
- Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
- sól
Sposób przygotowania:
- Kaszę ugotować do miękkości według instrukcji na opakowaniu producenta. Tak samo postąpić z bobem. Następnie ostudzić.
- Cebulę pokroić w kółka i zamarynować przez 15 minut w soku z cytryny.
- Majonez i jogurt wymieszać razem z pieprzem ziołowym.
- Do miski wsypać kasze.
- Dodać bób i wlać cebulę wraz z cytryną.
- Posolić do smaku.
- Dodać majonez z jogurtem i całość wymieszać.
- Sałatka gotowa.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0