Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 4 płaty śledziowe
- 2 duże ziemniaki
- 1 opakowanie marchewki mini Poltino
- 2 buraki
- 2 jajka
- 1 cebula
- majonez
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Śledzie moczyć w czystej wodzie przez kilka godzin.
- Następnie pokroić je w kostkę.
- Cebulę drobno posiekać.
- Ziemniaki umyć i razem z marchewkami włożyć do garnka.
- Zalać wodą i gotować do miękkości.
- Buraki umyć i ugotować w osobnym garnku.
- Obrać ugotowane na twardo jajka.
- Zetrzeć je, podobnie jak warzywa, na tarce o dużych oczkach. Można też wszystkie te składniki pokroić w kosteczkę.
- W salaterce ułożyć warstwami: śledzie, oprószoną pieprzem marchew, majonez, ziemniaki, cebulę, znów warstwę majonezu, buraczki, a na końcu jajka.
- Wstawić potrawę na dłuższą chwilę do lodówki do "przegryzienia się" smaków.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0