Śledź pod pierzynką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 opakowanie marchewki mini Poltino
  • 2 buraki
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • majonez
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Śledzie moczyć w czystej wodzie przez kilka godzin.
  • Następnie pokroić je w kostkę.
  • Cebulę drobno posiekać.
  • Ziemniaki umyć i razem z marchewkami włożyć do garnka.
  • Zalać wodą i gotować do miękkości.
  • Buraki umyć i ugotować w osobnym garnku.
  • Obrać ugotowane na twardo jajka. 
  • Zetrzeć je, podobnie jak warzywa, na tarce o dużych oczkach. Można też wszystkie te składniki pokroić w kosteczkę.
  • W salaterce ułożyć warstwami: śledzie, oprószoną pieprzem marchew, majonez, ziemniaki, cebulę, znów warstwę majonezu, buraczki, a na końcu jajka.
  • Wstawić potrawę na dłuższą chwilę do lodówki do "przegryzienia się" smaków. 
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background