Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 500 g wędzonego łososia (w plasterkach)
- 300 g gęstego kremowego serka
- 1 długi ogórek
- 1 szklanka ugotowanej marchewki w kostce Poltino
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Ogórka umyć i pokroić w kostkę (ze skórką).
- Serek oraz ugotowaną marchewkę w kostce wymieszać razem.
- Dodać pokrojonego ogórka, wymieszać.
- Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Podłużną formę (keksówkę) wyłożyć folią spożywczą - tak, by wystawała poza brzegi formy. Ułóż w niej plastry łososia - tak, by wychodziły poza brzegi foremki.
- Włożyć masę serową.
- Wierzch wyrównać i przykryć paskami łososia a następnie folią.
- Na wierzchu położyć kawałek tekturki i obciążyć słoikami z wodą lub puszkami.
- Wstawić do lodówki na całą noc.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0