Terrina z łososiem i marchewką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

500 g wędzonego łososia (w plasterkach)
300 g gęstego kremowego serka
1 długi ogórek
1 szklanka ugotowanej marchewki w kostce Poltino
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórka umyć i pokroić w kostkę (ze skórką). Serek oraz ugotowaną marchewkę w kostce wymieszać razem. Dodać pokrojonego ogórka, wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 

Podłużną formę (keksówkę) wyłożyć folią spożywczą - tak, by wystawała poza brzegi formy. Ułóż w niej plastry łososia - tak, by wychodziły poza brzegi foremki. Włożyć masę serową. Wierzch wyrównać i przykryć paskami łososia a następnie folią.  Na wierzchu położyć kawałek tekturki i obciążyć słoikami z wodą lub puszkami. Wstawić do lodówki na całą noc. 
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background