Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie marchewki w kostce Poltino
- 1 szklanka płatków owsianych
- Półtorej łyżki oleju kokosowego
- Pół szklanki daktyli
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka słonecznika łuskanego
- 1 łyżka pestek dyni łuskanych
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka pistacji
- Szczypta cynamonu
- 1 łyżka wiórek kokosowych
Sposób przygotowania:
- Marchewkę ugotujcie al dente.
- Daktyle zalejcie gorącą woda i odstawcie pod przykryciem na 15 minut. Następnie odsączcie i ostudźcie.
- Słonecznika, pestki dyni, orzechy, pistacje i wiórki kokosowe zmielcie w młynku do kawy.
- Musi powstać mączka.
- Odsypcie około 2 łyżeczki do miseczki.
- Resztę wrzućcie do blendera, dodajcie marchewkę, daktyle i pozostałe składniki.
- Zblendujcie.
- Następnie formujcie z masy kuleczki, które obtaczajcie w pozostałej części zmielonych orzechów, słonecznika itd.
- Gotowe kuleczki włóżcie na około godzinę do lodówki.
Smacznego :)
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0