Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania marchewki krojonej Poltino
- 4 jajka
- opakowanie serka mascarpone
- 1,5 szklanki mąki
- szklanka oleju
- łyżeczka proszku do pieczenia
- po łyżeczce sody oczyszczonej i cynamonu
- szklanka cukru
- szklanka posiekanych orzechów włoskich
- łyżka cukru waniliowego
- pół łyżeczki soli
- łyżka cukru pudru
Sposób przygotowania:
- Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodawać olej, mąkę wymieszaną z solą, sodą i proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając.
- Ciasto dokładnie połącz z cynamonem, rozmrożoną i zblednowaną marchewką i orzechami.
- Przelać do formy do pieczenia wysmarowanej tłuszczem.
- Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 50 minut.
- Po upieczeniu ciasto wystudzić, przeciąć na 3 części i każdą z nich wysmarować serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem.
- Całość obsypać zmielonymi orzechami.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0