Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego biszkoptu
- 1 opakowanie malin Poltino
- 300 gramów serka mascarpone
- 2 łyżki miodu
- 150 gramów serka waniliowego
- 2 tabliczki białej czekolady
- 100 ml likieru malinowego
Sposób przygotowania:
- Biszkopt przekroić na 3 równe części.
- W misce zmiksować serek mascarpone z serkiem waniliowym oraz bardzo drobno posiekaną jedną białą czekoladą i miodem.
- Wierzch każdego płatu biszkoptu nasączyć lekko likierem malinowym.
- Do masy mascarpone dodać maliny i ponownie delikatnie wymieszać.
- Na pierwszy płat biszkoptu nałożyć masę z serka i malin, przykryć kolejnym płatem i znów wysmarować jego wierzch masą.
- Nakryć ostatnią warstwą.
- Wierzch polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, drugą tabliczką czekolady.
- Wierzch udekorować malinami według gustu.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0