Tort na biało z malinami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego biszkoptu
  • 1 opakowanie malin Poltino
  • 300 gramów serka mascarpone
  • 2 łyżki miodu
  • 150 gramów serka waniliowego
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 100 ml likieru malinowego

Sposób przygotowania:

  • Biszkopt przekroić na 3 równe części.
  • W misce zmiksować serek mascarpone z serkiem waniliowym oraz bardzo drobno posiekaną jedną białą czekoladą i miodem.
  • Wierzch każdego płatu biszkoptu nasączyć lekko likierem malinowym.
  • Do masy mascarpone dodać maliny i ponownie delikatnie wymieszać.
  • Na pierwszy płat biszkoptu nałożyć masę z serka i malin, przykryć kolejnym płatem i znów wysmarować jego wierzch masą.
  • Nakryć ostatnią warstwą.
  • Wierzch polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, drugą tabliczką czekolady.
  • Wierzch udekorować malinami według gustu.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background