Nasze sprawdzone przepisy
Wołowina z fasolką szparagową
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 35 min
Czas całkowity: 50 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 410 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 295
0
Składniki:
600 gramów dobrej jakości mięsa wołowego
200 gramów fasolki szparagowej żółtej Poltino
200 gramów fasolki szparagowej zielonej Poltino
olej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
sól i pieprz
1 papryka czerwona
garść pomidorków cherry
2 szklanki wywaru
200 gramów fasolki szparagowej żółtej Poltino
200 gramów fasolki szparagowej zielonej Poltino
olej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
sól i pieprz
1 papryka czerwona
garść pomidorków cherry
2 szklanki wywaru
Sposób przygotowania:
Na patelni z olejem podsmażyć pokrojoną wołowinę. Cebulę i czosnek pokroić w paski i zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
Wrzucić pokrojone papryki, chwilę podsmażyć, wlać wywar i dołożyć podsmażoną wołowinę. Dusić na małym ogniu około 35 minut. Pod koniec dodać ugotowaną al dente fasolkę i pomidorki. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Wrzucić pokrojone papryki, chwilę podsmażyć, wlać wywar i dołożyć podsmażoną wołowinę. Dusić na małym ogniu około 35 minut. Pod koniec dodać ugotowaną al dente fasolkę i pomidorki. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0