Nasze sprawdzone przepisy
Wołowina z fasolką szparagową
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 35 min
Czas całkowity: 50 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 410 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 673
0
Składniki:
- 600 gramów dobrej jakości mięsa wołowego
- 200 gramów fasolki szparagowej żółtej Poltino
- 200 gramów fasolki szparagowej zielonej Poltino
- olej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- sól i pieprz
- 1 papryka czerwona
- garść pomidorków cherry
- 2 szklanki wywaru
Sposób przygotowania:
- Na patelni z olejem podsmażyć pokrojoną wołowinę.
- Cebulę i czosnek pokroić w paski i zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
- Wrzucić pokrojone papryki, chwilę podsmażyć, wlać wywar i dołożyć podsmażoną wołowinę.
- Dusić na małym ogniu około 35 minut.
- Pod koniec dodać ugotowaną al dente fasolkę i pomidorki.
- Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0