Wołowina z fasolką szparagową

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 35 min
Czas całkowity: 50 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 410 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

600 gramów dobrej jakości mięsa wołowego
200 gramów fasolki szparagowej żółtej Poltino
200 gramów fasolki szparagowej zielonej Poltino
olej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
sól i pieprz
1 papryka czerwona
garść pomidorków cherry
2 szklanki wywaru

Sposób przygotowania:

Na patelni z olejem podsmażyć pokrojoną wołowinę. Cebulę i czosnek pokroić w paski i zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.

Wrzucić pokrojone papryki, chwilę podsmażyć, wlać wywar i dołożyć podsmażoną wołowinę. Dusić na małym ogniu około 35 minut. Pod koniec dodać ugotowaną al dente fasolkę i pomidorki. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background