Wołowina z fasolką szparagową

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 35 min
Czas całkowity: 50 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 410 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 600 gramów dobrej jakości mięsa wołowego
  • 200 gramów fasolki szparagowej żółtej Poltino
  • 200 gramów fasolki szparagowej zielonej Poltino
  • olej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • sól i pieprz
  • 1 papryka czerwona
  • garść pomidorków cherry
  • 2 szklanki wywaru

Sposób przygotowania:

  • Na patelni z olejem podsmażyć pokrojoną wołowinę.
  • Cebulę i czosnek pokroić w paski i zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
  • Wrzucić pokrojone papryki, chwilę podsmażyć, wlać wywar i dołożyć podsmażoną wołowinę.
  • Dusić na małym ogniu około 35 minut.
  • Pod koniec dodać ugotowaną al dente fasolkę i pomidorki.
  • Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background