Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania marchewki Poltino
- 15 dag boczku wędzonego
- 3 cebule
- 6 szklanek bulionu warzywnego
- 3 łyżki dżemu jeżynowego
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1/2 szklanki śmietany 30 proc.
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz, ostra papryka
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, dodać marchew i udusić całość na maśle, doprawić solą i pieprzem.
- Wlać bulion, gotować 20 minut.
- Dżem wymieszać z octem, gotować 5 minut na małym ogniu.
- Plastry boczku usmażyć bez tłuszczu.
- Zupę zblendować, zaprawić śmietaną, doprawić.
- Już na talerzach posypać posiekanym szczypiorkiem, papryką, polać syropem, ułożyć po plastrze boczku.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0