Zupa krem z marchewki z boczkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania marchewki Poltino
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 3 cebule
  • 6 szklanek bulionu warzywnego
  • 3 łyżki dżemu jeżynowego
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki śmietany 30 proc.
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz, ostra papryka

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obrać i  pokroić w drobną kosteczkę, dodać marchew i udusić całość na maśle, doprawić solą i pieprzem.
  • Wlać bulion, gotować 20 minut. 
  • Dżem wymieszać z octem, gotować 5 minut na małym ogniu. 
  • Plastry boczku usmażyć bez tłuszczu.
  • Zupę zblendować, zaprawić śmietaną, doprawić.
  • Już na talerzach posypać posiekanym szczypiorkiem, papryką, polać syropem, ułożyć po plastrze boczku.
Smacznego

 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background